HI ondersteunt innovatie voor productieverhoging

677

Om innovatie voor productieverhoging in bedrijven te ondersteunen, heeft de Competitiveness Unit Suriname (CUS) van het ministerie van Handel en Industrie (HI) een project voorbereid. Dit project is opgestart in de periode 12 december tot en met 15 december 2016 door een expert die speciaal daarvoor is aangetrokken. Het project wordt gefinancieerd door de Inter American Development Bank (IDB).

Tijdens de missie heeft de expert, Eric Hansen PhD samen met medewerkers van HI gesprekken gevoerd met onder anderen leidinggevenden van bedrijven, die belangstelling hebben voor deelname aan het project. Het specifiek doel van dit project is daarom ook om bedrijven of groep van bedrijven te ondersteunen met de toepassing van innovatie ter verhoging van productie. Hierdoor kan zowel het aandeel als de toegevoegde waarde van de private sector in de economie stijgen. Met de input van de bedrijven zal de expert een uitvoeringsplan opstellen, inclusief condities voor bedrijven, die gereed en bereid zijn voor deelname aan het project. De bovengenoemde expert heeft eerder vergelijkbare projecten met succes in verschillende landen uitgevoerd.

Ministerie van Handel en Industrie