Minister Peneux doneert SRD 15.000 aan SU AID.

726

stm_6798-25De Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux, heeft op 15 december 2016 een symbolisch bedrag van SRD 15000 gedoneerd aan Stichting SU-AID. “Het doel hiervan is, om in deze precaire situatie een bijdrage te leveren aan hen die hierdoor zijn getroffen en het geld harder nodig hebben, zodat zij er beter van worden”, aldus Peneux.

stm_6793-20Met dit handelen, hoopt de bewindsman een voorbeeld te zijn voor anderen, die hij tevens oproept om sociale instellingen te ondersteunen. Volgens de onderwijsminister kan SU-AID de financiële middelen goed verantwoorden en de aanbesteding van de gelden zijn bedoeld voor goede doeleinden, zoals sociale instellingen. Dit zijn voor hem belangrijke voorwaarden om te doneren. “De samenleving weet dat de Ministeries in aanmerking zijn gekomen voor een bedrag van SRD 50.000, welk besteed zou moeten worden aan relatiegeschenken. Maar de mens staat centraal, vandaar deze donatie aan de Stichting SU-AID”, zegt hij.

SU-AID begon in 2014 met een inzamelingsactie ter ondersteuning van het Leger Des Heils. Intussen SU- AID uitgegroeid tot een stichting. Dit jaar zal het geld worden aangewend aan tehuizen en senioren burgers. Volgens Giwani Zeggen van SU-AID, wil de Stichting geen tehuizen uitsluiten. Het doel van de stichting is om alle tehuizen aan te doen. De inzamelingsactie duurt tot 23 december.