Gisterochtend, zondag 18 december is de 50-jarige voetganger Burten Pickering door een voertuig aangereden. Burten die wachter was bij een bedrijf liep naar het werk toen hij werd aangereden door de autobestuurder Stefano C.

Volgens het voorlopige onderzoek reed de 25-jarige Stefano over de Margaretenburgstraat. Op gegeven moment moet hij de controle over de besturing van het voertuig hebben verloren met het gevolg dat hij de voetganger aanreed. Stefano kwam vervolgens tegen een elektrische mast aan. Het voertuig kwam op de hoek van de Margaretenburg- en de R.P Barrosstraat tot stilstand.

De voetganger overleed ter plaatse. De autobestuurder is aangehouden en na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd.

Het ontzielde lichaam van Burten is eveneens na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Met de dood van dit slachtoffer is de verkeersbarometer landelijk gestegen naar 66. Voor Nickerie is het het derde dodelijke verkeersslachtoffer.