Jobfactory wil duurzame werkgelegenheid in Suriname stimuleren

926

15590256_1163767063671081_4400133495245985180_nEen delegatie van JobFactory Suriname heeft op woensdag 14 december 2016 een bezoek gebracht aan minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie. Tijdens dit bezoek heeft dhr. Armand Zunder, President Commissaris en Projectinitiator/Vakbondsvertegenwoordiger, van deze organisatie aangegeven een bijdrage te willen leveren aan het creeëren van duurzame werkgelegenheid in Suriname en toename van deviezeninkomsten.

Met de JobFactory (een nieuwe digitale commerciële en maatschappelijke dienstverlening) zullen Surinamers kunnen inspelen op de voordelen van international- en locale diensten met name de Nederlandse markt. Met deze ontwikkeling wordt er werkplaatsen gecreeërd voor diverse doelgroepen waaronder mensen die recent ontslagen zijn, dropouts maar ook afgestudeerden met een HBO, MBO en Universitaire opleiding.

Verder zullen de kandidaten getraind en gecoached worden in verschillende commerciële dienstverleningen zoals helpdeskmedewerkers, software testers, web editors alsook huiswerkbegeleiders en theoriedocenten voor de rijschool branche. Afhankelijk van de uitkomsten van het sollicitatiegesprek en de aangeboden werkplek zullen sollicitanten in drie verschillende Service Centers ingedeeld worden, waarin zij de diverse werkzaamheden zullen verrichten.