68ste verkeersdode genoteerd voor 2016

1901

Een voetganger is hedenochtend, vrijdag 23 december, nabij de kruising van de Letitia Vriesdelaan en de Henk Arronstraat door een auto aangereden als gevolg waarvan de voetganger is komen te overlijden.

De personalia van de manspersoon van Hindoestaanse afkomst is nog niet bekend. De politie van ressort Centrum kreeg via de Centrale Meldkamer de melding van de aanrijding met persoonlijke ongelukken. Daar aangekomen werd het slachtoffer op het wegdek aangetroffen. Bij aankomst van de ambulance bleek het slachtoffer reeds het leven te hebben gelaten. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

De autobestuurder heeft voor de komst van de politie de plek verlaten met achterlating van het voertuig. Ene Rayen H. (35) die ter plaatse werd aangetroffen, verklaarde aan de wetsdienaren dat hij de bijrijder is geweest. De auto reed over de Henk Arronstraat. Zij kwamen vanuit de J.A. Pengelstraat en gingen naar de Tourtonnelaan. De autobestuurder van wie hij een lift kreeg, kent hij als ene “Borsu” die ergens in het ressort Latour woonachtig moet zijn. Verder gaf hij aan dat hij niet kan aangeven hoe de aanrijding heeft plaatsgevonden. Hij viel in slaap en hoorde plotseling een klap.

Het mobiele telefoontoestel van het slachtoffer is totaal vernietigd. De materiële schade aan het voertuig is aanzienlijk. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam voor obductie in beslag genomen.

Met het overlijden van de voetganger staat de verkeersbarometer landelijk op 68. Ressort Centrum onderzoekt deze zaak.