Vermoedelijke lichtmotor dief opgepakt

1032

De 18-jarige Richardo A. is op zondag 18 december door de politie van Sipaliwini in de kraag gevat.
De verdachte meldde zich op de bewuste dag samen met zijn werknemer aan op het politiebureau. Volgens verklaring van de ondernemer is Richard als bewaker in dienst van hem. Hij bewaakte een gebouw te Kabanafo waarin een lichtmotor was opgeborgen.

De aangever kwam zondag tot de ontdekking dat de lichtmotor nergens te vinden was. Richardo ontkende wat van de verdwijning van de lichtmotor af te weten. De ondernemer die de zaak niet vertrouwde, deed in aanwezigheid van Richardo aangifte van diefstal en verduistering. De wachter is als verdachte aangemerkt en voorgeleid bij de Hulp Officier van Justitie.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij opgenomen in de sterkte van het cellenhuis.