Slachtoffer omgekomen bij beroving in Geyersvlijt, één rover gedood, tweede vermoedelijk verwond

2700

Op zondag 25 december zijn er twee doden gevallen bij een beroving in het ressort Geyersvlijt. Om half 5 in de ochtend kreeg de Politie van Geyersvlijt de melding binnen dat er schoten waren gelost op een adres in het ressort.

Twee manspersonen met schotverwondingen zijn door de wetsdienaren bij aankomst aangetroffen. Het bleek te gaan om de heer des huizes en een crimineel. De crimineel had het leven reeds gelaten. De 46-jarige John Noordwijk werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis, waar hij het leven liet.

Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat er vermoedelijk twee criminelen de woning zijn binnengedrongen. Het latere slachtoffer moet het gestommel hebben gehoord en is erop afgegaan. Hij is samen met zijn gezin door de criminelen onder schot gehouden. Op een bepaald moment raakte hij in een worsteling met een van hen. Er zijn daarbij schoten gelost. De crimineel die geraakt was, vluchtte het huis uit en zeeg neer.

Aan de hand van de aangetroffen sporen, bestaat het vermoeden dat de tweede verdachte een verwonding moet hebben opgelopen.

De personalia van de crimineel die het leven heeft gelaten is vooralsnog onbekend. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten