Politie-agent als verdachte in verzekering gesteld

2918

Op zondag 25 december kreeg de politie van Uitvlucht via de Centrale Meldkamer het bericht binnen dat er een slachtoffer met een schotwond aan zijn rug bij de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis werd binnengebracht door enkele jongemannen.

De jongemannen hebben het slachtoffer per eigen gelegenheid vervoerd naar het SEH. Zij kwamen namelijk van TBL en zouden richting de woning gaan van twee van de inzittenden, toen ze plots onderweg een manspersoon zagen met een vuistvuurwapen in zijn hand. Ze wisten niet dat het om een politie-agent ging en dachten eerder dat het een crimineel was. Dit was de reden dat zij snel optrokken en probeerden met hoge snelheid de auto weg te rijden. De 23-jarige bestuurder werd door de kogel van de manspersoon geraakt toen deze het vuur op hen opende.

De politie-agent Sergio die de kogel had afgevuurd, werd door de politie aangehouden en verhoord. Hij meende toen te denken dat het om criminelen waren die kort te voren in zijn woning had ingebroken. Eerder zag hij verdachte figuren in de buurt van zijn huis. Hij trof zijn hond dood op het erf aan met worstjes die om hem heen lagen en ook een deel van zijn spullen vond hij bij het uitkammen van de buurt terug op een leeg perceel. Vandaar dat hij het vermoeden had dat de auto, die op dat ogenblik met de inzittenden in het donker stond, behoorde aan de daders. En toen deze plots optrok en hij hun dwong te stoppen, maar zij in plaats daarvan juist met hogere snelheid wegreden, vuurde hij zijn vuistvuurwapen. Naar zijn zeggen richtte hij in de richting de banden van de auto, maar naderhand vernam hij dat zijn kogel de autobestuurder had geraakt.

Politieagent Sergio is na verhoor en daarna na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie als verdachte aangemerkt en in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) zet het onderzoek voort.