Personalia overleden rover te Geyersvlijt bekend

2094

De personalia van de crimineel die dodelijk is geraakt bij de beroving te Geyersvlijt aan de Condostraat is bekend. Het gaat om de bekende van de politie, de 28-jarige Delfinus Tooy alias “DelpaPie”. Delfinus was eerder voor berovingen in verzekering is gesteld. Bij één van de eerdere berovingen liet één van zijn kompanen het leven.

Delfinus is in vroege ochtend van 25 december met nog een andere crimineel de woning van John Noordwijk en zijn gezin binnengedrongen. Het latere slachtoffer moet het gestommel hebben gehoord en ging erop af. Hij werd samen met zijn gezin door de criminelen onder schot gehouden. Op een bepaald moment raakte hij in een worsteling met één van de rovers. Er zijn daarbij schoten gelost. De crimineel die geraakt is, vluchtte het huis uit en zeeg neer.

De 46-jarige John Noordwijk die ook geraakt is werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis, waar hij het leven liet.

Aan de hand van de aangetroffen sporen, bestaat het vermoeden dat de tweede verdachte een verwonding moet hebben opgelopen.

De politie onderzoekt de zaak verder.