KPS: Verhoogde surveillance voor “ Owru yari” viering

745

Het Korps Politie Suriname heeft in verband met de te verwachten drukte rond de Owru Yari viering binnen alle regio’s de reguliere werkzaamheden verhoogd. Al geruime tijd zijn alle ressorten en de speciale eenheden in stelling gebracht.

Samen met manschappen van het Nationaal Leger die landelijk bijstand verlenen aan de politie worden er in de verschillende ressorten surveillance uitgevoerd. In verband met de activiteiten in het centrum van Paramaribo op 31 december zijn reeds maatregelen getroffen om voldoende politieambtenaren op de been te brengen. Ondanks deze activiteit zullen de woonwijken niet worden verwaarloosd en zal de politie ook daar op scherp staan.

De gemeenschap zal veel geconfronteerd worden met algehele wegcontroles bekend als roadblocks. Er zullen opvallende en onopvallende surveillances worden uitgevoerd.

De politie zal eveneens letten op de naleving van vergunningsvoorwaarden van winkels, supermarkten en drinkgelegenheden, alsook vuurwerkverkooppunten.

Aan provisie winkels en supermarkten wordt vergunning verleend alcoholische dranken die in fabrieksverpakking te verkopen die echter niet daar genuttigd mag worden.

Het volgende wordt onder de aandacht van verkopers van alcoholhoudende drank gebracht;
De wet op drankhuizen en huizen van openbare vermakelijkheden en de wet tot regeling voor verkoop van gedistilleerd geven aan dat alcoholhoudende dranken niet zullen worden geschonken, toegediend of verstrekt aan personen die kennelijk dronken, opgewonden of beneden de leeftijd van 18 jaar oud zijn.
De politie doet een beroep op de samenleving om alle verdachte zaken in de omgeving door te geven.
Indien u een tip hebt en u anoniem wenst te blijven kunt u altijd bellen op het nummer 179.

Aan ouders en verzorgers wordt gevraagd te letten op hun minderjarige kinderen bij het afschieten van vuurwerk. Het werpen /gooien van vuurwerk op de openbare weg is verboden. Deze handeling kan zorgen voor schade aan goederen, personen of dieren. Ziet u erop toe dat er geen vuurwerk wordt geworpen naar honden of andere dieren toe. U wordt geadviseerd een plek uit te kiezen waar het risico op het vernielen van goederen van anderen minimaal is.