Kolibrie troefcaller Leo Leefstand heeft het eerste Individueel troefcall toernooi op zijn naam geschreven. Henri Inderson, de vertegenwoordiger van Mipro promotion, introduceerde i.s.m. de Surinaamse Troefcall Bond het Individueel troefcall systeem.

De opkomst was jammer genoeg vanwege de feestdagen niet geweldig, maar aan spanning en enthousiasme ontbrak het niet in sportcafe Munder. De meeste troefcall verenigingen waren vertegenwoordigd om dit gebeuren bij te wonen. Nadat de voorzitter van de troefcall bond dhr. Mano Vasilda en de initiatiefnemer dhr. Inderson de troefcallers hadden toegesproken werden de wedstrijden gestart.

Leo Leefstand werd met 67 punten na twee spannende ronden winnaar van dit toernooi, terwijl Palm Boys troefcaller Primsing Lachminarainsing en Roel Stanton van Paloeloe elk goed waren voor 64 punten. Na dit toernooi gaven de spelers aan uit te zullen kijken naar de volgende activiteit van de organisatie. Dhr. Inderson bedankte de bond voor de ondersteuning van dit Individueel troefcall toernooi.

Bij het Individueel troefcall systeem wordt de troefcaller gedwongen alle gespeelde kaarten te tellen en te onthouden en bevordert het dan ook gelijk de denkpatroon van de troefcaller. Alle slagen die een speler maakt is dus voor hem en de foutieve misslagen uiteraard ook. Verder komt ook bij kijken dat de troefcaller vanaf zijn zesde slag en meer ook bonusslagen krijgt.

Aan het eind worden punten afgetrokken indien een troefcaller strafslagen gemaakt heeft, terwijl bij de bonusslagen er juist punten worden opgeteld. Elke troefcaller krijgt dertien kaarten en moeten er in die partij ook dertien slagen worden gemaakt. Elke speler speelt zestien partijen en aan het einde worden de slagen opgeteld. De troefcaller met de meeste slagen is dus winnaar.

Bron: SME sport