1e verkeersdode genoteerd voor 2017

3718

Hedenochtend, dinsdag 3 januari is een vrouwspersoon, van wie de identiteit nog onbekend is, levenloos aangetroffen in een trens langs de Afobakkaweg.

De wetsdienaren troffen een personenauto onderste boven aan. Op het wegdek werd de bestuurder Perkash die moeilijk aanspreekbaar was en van pijn kermde aangetroffen. In de langs de weg lopende trens werd het levenloos lichaam van een vrouwspersoon aangetroffen. In de directe omgeving werd eveneens een tas met documenten gevonden. De identiteit van het ontzield lichaam is nog niet achterhaald.

Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat Perkash over de Afobakka weg reed. Hij kwam vanuit Brokopondo richting Paranam. Ter hoogte van mast 1 geraakte hij bij het beschrijven van de bocht van de weg. Hij kwam tegen de vangrail aan en ramde vervolgens een elektriciteit mast aan.

Het vermoeden bestaat dat Perkash onder invloed van alcohol heeft deelgenomen aan het verkeer. Bij een poging van de wetsdienaren informatie te verkrijgen sloeg de bestuurder slechts wartaal uit. Hij sprak over een 3e persoon die ook in het voertuig zou zijn geweest. Van deze vrouwpersoon ontbreekt elk spoor.

Per ontboden ambulance is Perkash afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij ligt onder politiebewaking in het ziekenhuis. Er zal eveneens een bloedtest van hem worden afgenomen. Het ontzielde lichaam is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

De politie van Paranam zet het onderzoek voort. Met deze verkeersdode staat de verkeersbarometer landelijk op 1.