Drie leden van de Haagse rapgroep SFB voor verhoor naar de rechter-commissaris in Suriname

1732

Op woensdag 28 december 2016 werden drie leden van de Haagse rapgroep Family Business (SFB): O.J, M.K en U.F, in een hotel aangehouden en in verzekering gesteld. Jandro, het vierde lid van de rapformatie is niet gearresteerd. De drie anderen, die volgens het Nederlandse online platform meer bekend zijn als Frenna, Priceless en KM, werden in Suriname van verdacht seksueel misbruik te hebben gehad met een minderjarig kind en het verspreiden van de beelden hiervan via social media.

Vandaag zijn deze rappers voorgeleid aan de rechter-commissaris in Suriname. Volgens het NOS zal de rechter morgen een uitsluitsel moeten geven over de vraag of het Surinaamse Openbare Ministerie de juiste procedure heeft gevolgd omtrent de aanhoudin. Als de rechter-commissaris het Openbaar Ministerie morgen onrechtmatigheid verwijt, is er voor de aanklager de mogelijkheid nog om in beroep te gaan.
Verdachten kunnen namelijk volgens de normale procedure wel maximaal zeven dagen in Suriname vastzitten zonder dat de rechter-commissaris zich hoeft uit te spreken over de rechtmatigheid van de aanhouding.