Maleisisch bedrijf toont grote interesse voor investeringen rijstsector in Suriname

1075
Minister Algoe van LVV en Sharul Amir Abdul operations Manager van Anzeco bekijken pellerij SML Wageningen

Anzeco plantations SDN een agrarisch bedrijf uit Maleisie heeft grote interesse om reeds in het tweede kwartaal van dit jaar te starten met een proefaanplant van ongeveer 500 hectare padi op Wageningen.Dit bedrijf dat tot een van de grotere in Maleisie gerekend mag worden houdt zich bezig met de teelt van Padi Ananas en andere gewassen voor de export.

Zolkifi Mahmud executieve director en Sharul Amir Abdul operations Manager van Anzeco hebben samen met ambassadeur Anwar Lalmohamed die belast is met het aantrekken van investeerders naar ons land , woensdag diverse productiefaciliteiten in Wageningen en de rest van Nickerie bekeken, om na te gaan wat de mogelijkheden zijn voor deze investeringen.

minister Algoe en LVV regio west coordinator Guido van der Kooye tonen Zolkifi Mahmud executieve director en Sharul Amir Abdul operations Manager van Anzeco de velden te Wageningen
minister Algoe en LVV regio west coordinator Guido van der Kooye tonen Zolkifi Mahmud executieve director en Sharul Amir Abdul operations Manager van Anzeco de velden te Wageningen

Met minister Soeresh Algoe en zijn staf is van gedachte gewisseld over investeringen in de rehabilitatie van de pellerij van de Stichting machinale landbouw te Wageningen en wat nog meer kan worden gedaan in de rijstsector.

De eerste 500 hectare dat ingezaaid zal worden met Surinaamse rijstvariëteiten is maar het begin van een veel groter areaal waarin het bedrijf geintreseerd is. Verder heeft de bewindsman de mogelijkheden voor de grootschalige teelt van ananas in ons land als optie met de toppers van Anzeco plantations besproken. De top van Anzeco is na hun eerste orieintatie erg positief gestemd over wat ze hebben gezien. Het zal volgens Zolkifli Mahmud executie director afhangen van de verdere gesprekken met leden van de regering die vrijdag plaatsvinden of een team van technische deskundigen reeds eind deze maand naar Suriname komt om de voorbereidingen voor de inzaai van het volgend seizoen te beginnen.