Politie-aangifte van rappers door moeder van minderjarig meisje in seksvideo ingetrokken

1684

Afgelopen woensdag werd de voorarrest van de drie leden van de bekende Haagse rapgroep Strictly Family Business(SFB) met dertig dagen verlengd. De moeder van het minderjarig kind heeft intussen de politie-aangifte van twee jaar geleden, ingetrokken. Het NOS heeft omtrent deze intrekking inzage gehad uit een verklaring die op 1 januari 2017 is gedateerd.

Drie van de vier bandleden werden eind december in een hotel in Paramaribo opgepakt. Sindsdien zitten ze, afzonderlijk van elkaar, vast in verschillende politiecellen in de Surinaamse hoofdstad.

Zowel de moeder als de dochter, die intussen gelukkig samenwoont, willen dat deze zaak wordt stopgezet. Beide zijn er niet vrolijk van geworden met de hernieuwde aandacht van deze zaak, de arrestatie en de publiciteit. De moeder gaf aan dat er geen sprake was geweest van pedofilie, dwang, geduld of sexueel misbruik en in een audio-boodschap gaf de dochter aan dat ze toen in de pubertijd was. Ze hoopt dus dat alles wordt stopgezet en dat een ieder weer zijn eigen leven rustig kan leiden.

Het meisje roept haar kennissen op om niet door te gaan met het verspreiden van “bullshit”. Ook verwerpt ze de kritiek dat ze een hoer is. “En ook al zou ik dat wel zijn: wat dan nog?”

Ondanks de intrekking van deze politie-aangifte blijven de sexuele handelingen strafbaar, maar de advocaat van de rappers gaf aan dat ze nu toch meer ruimte zal hebben om hun hechtenis aan te vechten.