9719de51d3d0548e3b06360251868669_xlHaiti heeft Natio verslagen in de tweede play-off wedstrijd van de CFU Caribbean Cup. De Surinaamse nationale voetbal selectie ging vrijdagavond in het Ato Boldon stadion na een 2-0 ruststand tenslotte met 4-2 onderuit tegen de Haitianen.

Beide ploegen startte het duel heel goed, maar het waren de Haitianen die in de 26e minuut op voorsprong zouden komen via Charles Herold. Vijf minuten voor rust maakte Jean-Baptiste er nog 2-0 van. Drie minuten na rust kwam Haiti zelfs op 3-0 toen een terugspeel pass van Mitchell Kisoor werd onderschept door Jonel Desire. Jonel aarzelde niet en plaatste het leder achter Claidel Kohinor voor doelpunt nummer drie.

In de 80e minuut moest Suriname wederom een tegenslag incasseren, nadat verdediger Guno Kwasie vanwege rood van het veld werd gestuurd. De Haitianen maakten hiervan gretig gebruik en gelijk een minuut er na werd het vierde doelpunt geboren. Gillermo Faerber plaatste een inzet van Haiti jammer genoeg in eigen doel: 4-0.

Toch zou Natio, met tien-man spelend, in de laatste minuten van de wedstrijd sterk terug komen. Dimitri Apai haalde in de 87e minuut buiten het strafschopgebied uit met een machtig schot, terwijl Inter Moengo Tapoe speler Serginio Eduard in de 90e minuut goed was voor het tweede Natio doelpunt: 4-2.

Of Natio verder gaat naar de volgende ronde is afhankelijk van de wedstrijd tussen Trinidad & Tobago en Haiti die op zondag 8 januari zal worden gespeeld in het Ato Boldon stadion in Trinidad. Trinidad & Tobago had de eerste wedstrijd woensdagavond nog met 2-1 van Suriname verloren. De winnaar van deze play-offs zal uitkomen tegen de nr. 5 van de Copa Cetroamericana voor een plaats in de Concacaf Gold Cup. Curacao, Frans Guyana, Jamaica en Martinique hebben al een plek in de Gold Cup.

De historie tussen Suriname vs. Haiti en Suriname vs. Trinidad: Suriname heeft 13 keer tegen Haiti gespeeld op senioren niveau. Suriname won 4x, Haiti 4x en 5x speelden ze gelijk.

Het volledig overzicht tussen Suriname en Haiti: 1. 13.06.66 Haiti vs. Suriname 1-4 (Vriendschappelijk), 2. 23.10.77 Suriname vs. Haiti 0-1 (Voorronde WK), 3. 22.10.78 Haiti vs. Suriname 0-4 (Finale CFU), 4. 18.11.79 Suriname vs. Haiti 0-1 (Finale CFU), 5. 07.12.79 Haiti vs. Suriname 2-0 (Voorronde OS), 6. 14.12.79 Suriname vs. Haiti 2-0 (Voorronde OS), 7. 12.01.80 Haiti vs. Suriname 0-2 (Voorronde OS), 8. 11.04.94 Suriname vs. Haiti 1-1 (Finale CFU), 9. 18.05.01 Haiti vs. Suriname 1-1 (Finale CFU), 10. 12.11.06 Haiti vs. Suriname 1-1 (Digicel Cup), 11. 20.08.08 Haiti vs. Suriname 2-2 (Voorronde WK), 12. 19.11.08 Suriname vs. Haiti 1-1 (Voorronde WK), 06.01.2017 Suriname vs. Haiti 2-4 (Caribbean Cup play-offs).

Bron: SME sport