VHP wenst publiekelijke verklaring omtrent uitvoering MOU

949
Onlangs verklaarde de voorzitter van de onderhandelingscommissie dat de MOU, Memorandum of Understanding gewoon zal worden uitgevoerd in Suriname wat als schokkend werd ervaren door de VHP. De partij vond dat door deze uitvoering het volk van Suriname armer zal worden.
Deze Memorandum of Understanding werd in 2015 door de Surinaamse regering en de Alcoa ondertekend. Zowel de oppositie als de coalitie waren er toen niet mee eens dat Suriname tot eind 2019 200 miljoen US Dollars aan Suralco zou moeten betalen voor energie, terwijl volgens de Brokopondo-overeenkomst de Afobakadam rechtmatig aan Suriname toebehoort.
Volgens de VHP heeft deze uitspraak van de voorzitter van de commissie gezorgd voor onrust, vandaar dat de VHP een publiekelijke verklaring wenst van de President omtrent de uitvoering van MOU.