Groeiende deelname 14e Editie Bigi Broki Waka succesvol verlopen

829
Foto: Ghifari Moertabat

14e-biki-broki-waka-2De voorzitter van de Stichting Bigi Broki Waka, Hans Girjasing, was heel erg tevreden met het verloop van de 14e Bigi Broki Waka. Het thema die aan deze wandelloop verbonden was luidt alsvolgt: ‘No prakser’ den soro. Las den kilo fos’ ye doro. Duizenden deelnemers, waaronder 600 hardlopers, individuele deelnemers, groepen gezinnen en ook huisdieren, deden aan mee.

De Chinese ambassade heeft met een flinke vertegenwoordiging de mensenstroom op de Jules Wijdenboschbrug mogen afsluiten met de roodgele Chinese vlag en het publiek uitgenodigd voor de viering van het Chinees Nieuwjaar.

15871562_716305305195782_4250350634218267253_nHans Girjasing was wel teleurgesteld in de Surinaamse atleten, omdat de Guyanees Thomas voor de tweede keer samen de 10 km snelloop won. Bij de vrouwen was het zijn 16-jarige landgenoot Claudrice MC Koy. Hans zag graag dat een van de Surinaamse atleet de snelloop won. Naast het feit dat ook de ambulance maar een keer moest uitrukken voor iemand die aan de voet van de brug een blessure kreeg, mag toch met trots gezegd worden dat deze 14e editie Bigi Broki Waka succesvol was afgelopen.