Buschauffeur koos het hazepad na aanrijding twee minderjarigen

1593

Op zaterdag 31 december 2016 reed een 41-jarige buschauffeur twee kinderen aan de Latourweg aan. Hij liet de twee minderjarige slachtoffers hulpeloos achter en koos het hazepad. Toen de politie van Latour melding kreeg via de Centrale Meldkamer en ter plaatse aankwamen, troffen zij de slachtoffers aan. Zij werden per ontboden ambulance naar de Spoed Eisende Hulp van Academisch Ziekenhuis vervoerd, waarna de poltie de sleepdienst inschakelde om de bus mee te nemen.

De veroorzaker meldde zich pas op 4 januari uit eigen beweging bij de politie aan, nadat hij begreep dat de polite hem opspoorde. Hij was dus conform artikel 4 van de rijwet in overtreding gegaan. Daarin staat dat degene die zich uit de voeten maakt na een aanrijding van personen zich binnen vier uren bij de dichtsbijzijnde politie moet aanmelden.

De verdachte werd na instemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.