29-jarige woningbeheerder ingesloten voor verduistering van geld

925

De 29-jarige Vergin M. is op zondag 7 januari door de recherche van Nickerie ingesloten.
Vergin wordt ervan verdacht een groot geldsbedrag van haar gastheer te hebben weggenomen. De overige inwonenden vertoeven in het buitenland. De gastheer gaat vaker zijn gezinsleden in het buitenland bezoeken. Toen hij in de maand december 2016 in Suriname terug kwam, plaatste hij zijn reiskoffer en andere spullen in zijn slaapkamer. Hij verliet de woning zonder de kamer te hebben afgesloten. Bij terugkeer ontdekte hij dat er uit zijn bezittingen een groot geldsbedrag ontbrak. Bij navraag aan zijn inwonende gast ontkende deze daar iets van af te weten.

Hij deed vervolgens aangifte bij de politie. Onderzoek bracht Vergin als verdachte in beeld en zij werd aangehouden.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie werd aan de inwonende woningbeheerder gratis loge geboden in het cellenhuis.