2016 eist geen 75 maar 74 verkeersslachtoffers

791

De 56-jarige Balaydin Mohamaed Ferjaad die op vrijdag 16 september omstreeks 07.30 uur op het wegdek kwam te vallen wordt niet gerekend tot een verkeersdode. In een eerder bericht van de politie was aangegeven dat hij de 48ste verkeersdode is geweest.

De politie van Paradise kreeg op vrijdag 16 september, de telefonische melding dat er een bromfietser op het wegdek lag. Bij aankomst troffen zij inderdaad een manspersoon liggend op het wegdek aan. De man kwam van zijn werk reed over een zijstraat van de Attaoelaweg. Hij kwam op een gegeven moment te vallen. De ingeschakelde arts stelde de dood vast. De verkeersbarometer werd toen bijgesteld naar 48.
Nader onderzoek van een deskundige wees uit dat de man is gestorven aan een hartinfarct en niet als gevolg van de val op het wegdek.

Met het resultaat van dit onderzoek kan worden gesteld dat de bromfietser niet kan worden gerekend tot een verkeersdode. De verkeersbarometer voor het jaar 2016 is door de politie bijgesteld naar 74 in plaats van 75.