Public Relations van KPS geen bericht verstuurd omtrent aanhouding Team 16

982

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname gaf aan dat er een app-bericht, dat misschien de gemeenschap al heeft bereikt, niet afkomstig was van deze afdeling.

Het bericht dat op woensdag 11 januari binnenkwam, werd aangegeven dat twee leden van Team 16 door de politie zou zijn aangehouden, en dat ze zich schuldig zouden hebben gemaakt aan diefstal middels bankfraude. Volgens het bericht zouden het tweetal, van wie zelfs de volledige namen zijn genoemd, een volmondige bekentenis hebben afgelegd en dat er meerdere aanhoudingen van personen zouden volgen.

Public Relations waarschuwt de gemeenschap dat er nimmer een publicatie van dit bericht met volledige namen is gedaan, mits het een opdracht was van de procureur-generaal van Suriname, om een opsporing van verdachten op te geven. Het Korps Politie Suriname geeft de Surinaamse gemeenschap tenslotte mee aan dat alle berichten eerst op de website van de politie verschijnen op www.politie.sr of eerst op de facebook pagina verschijnen.