Politie Geyersvlijt houdt zeven verdachten aan voor woning inbraak

1613

Op donderdag 12 januari kreeg de politie van Geyersvlijt melding van een woning inbraak op een adres in het ressort. Bij aankomst op de plek zette twee verdachten het bij het zien van de politie op een lopen. Eén van de verdachte rende een woning binnen. Met medewerking van de bewoner is de 21-jarige Shaief T. aangehouden. Op hem werd een tas met gereedschappen die gebruikt worden bij inbraken aangetroffen. Ook een tas met daarin twee maskers en een afstand bediening zijn gevonden.

De wetsdienaren kamde het gebied verder uit. Op aanwijzing van omstanders werd Rafaël P. eveneens 21 jaar aangehouden. Kort daarna werd er door de Centrale Meldkamer een algemene oproep gelanceerdvoor alle eenheden op het veld. Volgens dat bericht plaatsten vier verdachte figuren op een adres in het ressort een televisie toestel in een grijs gelakt voertuig.

Het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo speelde hierop in en reed bedoeld voertuig klem. De vier verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau Geyersvlijt. Zij speelden het adres door waar zij het toestel hebben afgeleverd. Op dit adres werd op aanwijzing van een vijfde verdachte het televisietoestel gevonden en in beslag genomen.

Alle zeven verdachten werden overgedragen aan de recherche van Paramaribo, waar zij werden voorgeleid.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn vijf verdachten heengezonden, terwijl Shaief en Rafaël in verzekering zijn gesteld.

Toen de bewoner die niet thuis was, hoorde van de inbraak deed zij het politiebureau aan. Volgens haar verklaring zijn de inbrekers er van door gegaan met een TV en een laptop. De TV is inmiddels terecht. De laptop moet nog worden achterhaald.

De recherche van Paramaribo zet het onderzoek in deze zaak voort.