5e verkeersdode is 51-jarige voetganger

1237

Op zaterdag 14 januari is de 51-jarige voetganger Jodha Autar in het ziekenhuis overleden. Hij is in de avond van vrijdag 13 januari aangereden door een personen auto aan de Noordpolderdamweg.

Bij aankomst van de politie werd het slachtoffer met zware letsels op het wegdek aangetroffen. Onderzoek wees uit dat de personenauto reed over voornoemde weg. De bestuurder kwam vanuit de Vijfde Rijweg en ging richting de Vierde Rijweg. Ter hoogte van het Doebeproject hield de bestuurder die vermoedelijk met een hoge snelheid reed, geen rekening met de voetganger die in dezelfde richting liep. Jodha werd aangereden en liep zware letsels op. Per ontboden ambulance werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis, alwaar hij op 14 januari het leven liet.

Het rijbewijs van de autobestuurder is hangende het onderzoek ingevorderd. Het ontzielde lichaam is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor sectie in beslag genomen.Met het overlijden van Jodha, staat de verkeersbarometer landelijk op 5.