Leraren vandaag nog in actie ondanks oproep van Peneux voor hervatting onderwijs

2245

Minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap Cultuur(OWC) riep tijdens een persconferentie alle leerkrachten op om het onderwijs vandaag te hervatten. Tijdens deze conferentie gaf hij aan geen enkel moment leerkrachten te hebben ontslagen. Zij kregen wel per deurwaardersexploot een verweerbrief, omdat ze na de meerdere oproepen van de minister, om het werk te hervatten, dit hebben genegeerd. Met deze verweerbrief zal dan volgens de minister een toepasselijke maatregel worden gehanteerd.

Verder wilde de minister alles in het werk stellen om middels dialoog te komen tot een oplossing, maar hij werd echter geconfronteerd met het feit dat Valies bezig was met een destabilisatieproces om het onderwijs lam te leggen door leraren naar goed draaiende scholen te sturen die wel werken en die te bewegen tot staken. Dit accepteert de minister niet. Hij wil er wel alles aan doen om de rust in het onderwijs te bewaren.

15967310_1229718260428967_205510620_oValies wil als bondsvoorzitter niet accepteren dat de meeste onderwijsgevenden nog onder de armoedegrens leven. Vandaar dat hij pleit voor een minimum van SRD 4000 per leraar per maand. Met aftrek zou dit bedrag tot boven de SRD 3000 moeten komen. De leraren zijn daarom gevraagd om een grote vuist te vormen. Zij werden daarom gevraagd om in groepen te gaan naar de leerkrachten die wel in actie willen gaan, maar door de schoolleiding worden tegengehouden.

Het is Valies nog niet gelukt om het totale financiele plaatje van de regering omtrent de looncorrectie van de leraren in te zien. De bondsvoorzitter is van mening dat de regering in alle geheimzinnigheid bezig is en daar wilt hij verandering in brengen. De bond wil dat er rekening gehouden moet worden met de armoedegrens van SRD 3000 voor een gezin bestaande uit man, vrouw en twee kinderen.