Stakende leerkrachten bereid de strijd vol te houden

1944

De stakende leerkrachten zullen de strijd aangaan tot het bittere eind. Zij willen dat de herwaardering nu ingaat en niet pas in maart, zoals de regering dat voorstelt.

De leerkrachten zullen dagelijks naar het gebouw van de Nationale Assemblee gaan, totdat er een bevredigende oplossing komt. Ook zullen de leerkrachten gericht naar scholen gaan om de andere werkende leerkrachten te motiveren deze strijd te ondersteunen. Bondsvoorzitter Valies gaf aan dat de kwestie die speelde bij de A.R Leeuwinschool zondagochtend is opgelost door bemiddeling van de Assembleelid Carl Breeveld. De gemuteerde leerkrachten zullen teruggeplaatst worden.

Donderdag ging een delegatie van de BVL en de ALS naar de Nationale Assemblee. Met de voorzitter van de DNA, Jennifer Geerlings-Simons, werd afgesproken dat er een gesprek komt tussen de regering en de bonden, maar Valies gaf aan dat er tot nu toe niks daarvan is terecht gekomen. Valies deelt mee dat de leerkrachten bereid en in staat zijn vol te houden. Leerkrachten willen naar waardigheid behandeld worden en wij hebben een lange adem, aldus Valies.