Verouderde en kapotte machines veroorzaken stroomuitval Moengo

671

Op maandag kampte Moengo met een stroomuitval. Slechts 60 procent van Moengo had wel stroom. Om deze stroomtoevoer in bepaalde gebieden van electriciteit te voorzien werd er door het electriciteitsbedrijf EBS middels load shedding het probleem wat opgevangen. Dat wil zeggen dat er rond een bepaald tijdstip het stroomtoevoer werd beperkt om een ander gebied daarvan om beurten van stroom te voorzien.

Volgens de directeur van de Energiebedrijven Suriname, Rabin Parmessar, ging het om een overmachtssituatie. Machines waren verouderd en daardoor waren die kapot gegaan. De EBS probeert een Cummingsmachine, die ze momenteel aan het ontmantelen zijn van Albina te vervoeren naar Moengo en deze zal zo spoedig mogelijk gemonteerd worden in de centrale aldaar. Tot uiterlijk vrijdag zal dit probleem volledig worden opgelost.

Ook gaf de EBS-directeur aan dat inmiddels al gesprekken met financierders zijn gevoerd om in de toekomst het netwerk van Moengo te verbinden met het EPAR-gebied (Par’bo en Omgeving) om zo te komen tot een structuele oplossing.