OM eist zes jaar celstraf tegen verdachte politieman

9975

De politieman Wishal B. wordt ervan verdacht onder bedreiging gedwongen sexuele handelingen te plegen. Wishal B. stopte met zijn auto voor een vrouw die op dat moment ruzie met haar man op hun brommer kreeg en besloot te voet verder te gaan. Ze vertrouwde Wishal blindelings, omdat ze zag dat hij een poltieman was in uniform, vertelde hetgeen gebeurd was tussen haar en haar man, waarna de agent besloot haar naar het bureau te brengen. In plaats daarvan, stopte hij bij een betegelde weg, greep haar bij haar hoofd vast en bracht dit naar zijn geslachtsdeel. Hij dwong haar tot sexuele handelingen onder bedreiging van zijn vuistvuurwapen die hij tegen haar voorhoofd plaatste. Na deze misdaad, maakte het slachtoffer, die een vreemdeling bleek te zijn en de Surinaamse taal niet zo machtig was, telefonisch contact met iemand en die bracht haar naar het politiebureau om aangifte te doen.

De officier van Justitie gaf aan dat vanaf het begin van het onderzoek Wishal ontkende, maar het DNA-onderzoek heeft anders uitgewezen. Het sperma dat op de bloes van het slachtoffer terecht kwam, was afkomstig van de agent. Het Openbaar Ministerie heeft zes jaar celstraf geeist en gevraagd om zijn gevangenneming. In februari wordt deze zaak voortgezet. De politieman had het imago van het politiekorps geschaad, want hij was in uniform gekleed toen hij deze daad pleegde in plaats dat hij zijn dienstbaarheid respecteerde tegenover de gemeenschap.