19-jarige ontvluchtte arrestant meldt zich aan te politie Lelydorp

925

Nadat de 19-jarige Shaguil Hiwat op maandag 2 januari samen met zijn celgenoot Marcel Burleson kans zag te ontsnappen uit het cellenhuis van het politiebureau Houttuin, heeft hij op donderdag avond 19 januari zich aangemeld op het politiebureau te Lelydorp.

De arrestant verklaarde aan de politie de kans te hebben gewaagd om te ontvluchten omdat hij een vriendin heeft die zwanger is. Hij probeerde een baan te vinden om zijn zwangere vriendin te verzorgen maar is nergens aangenomen aangezien de politie/het Openbaar Ministerie zijn ontvluchting via de media met zijn foto bekend heeft gemaakt.

Shaquil wordt ervan verdacht gemeenschap te hebben gehad met een minderjarig meisje dat hij heeft onttrokken aan het ouderlijke gezag. Hij is op 8 juli ingesloten door de politie van Jeugdzaken en ondergebracht in het cellenhuis te Houttuin.

De arrestant is door politie Lelydorp weer overgedragen aan de politie van Houttuin alwaar hij weer in de sterkte is opgenomen. Naar zijn celgenoot Marcel Burleson alias Burl wordt er nog gezocht.

De politie vraagt medewerking van de samenleving om de ontvluchte arrestanten Burleson te kunnen aanhouden. Informatie kan doorgespeeld worden via de tiplijn 179 of aan de politie van het ressort Houttuin op de nummers 0372544/ 0372588 alsook op het alarmnummer 115.