Hinderlijk rijgedrag wielrenners aanleiding tot klacht

775

Het rijgedrag van fietsers die de wielrensport beoefenen in Paramaribo- Noord is aanleiding geweest voor autobestuurders om een klacht te deponeren bij de politie. Deze wielrensporters die vooral in de middaguren en in de weekenden in de omgeving van Elisabethshof en de Anton Dragtenweg begeven, vormen een gevaar voor in het bijzonder autobestuurders en voor zichzelf. Dit omdat ze vaak met zijn drieën en vieren naast elkaar van de openbare rijbaan gebruik maken.

En wanneer zij op hun hinderlijk rijgedrag bewust worden gemaakt, kregen de autobestuurders liederlijke taal naar hun hoofden toegeslingerd. INDIEN HET VERKEER HET NIET TOELAAT, MOGEN BESTUURDERS VAN TWEEWIELIGE RIJWIELEN NIET MET MEER DAN ZIJN TWEEËN NAAST ELKAAR RIJDEN. Anders zijn ze verplicht om achter elkaar te rijden.

Aan alle wielrenners worden gevraagd om de verkeersregels in acht te nemen en niet hiertegen te bezondigen. De wetsdienaren zullen bij het surveilleren het rijgedrag van de wielrenners kritisch volgen en maatregelen treffen wanneer zij hinderlijk rijgedrag vertonen.