Commissie monitoring en kwaliteitszorg IMEAO hield workshop

944

STM_8597De commissie monitoring en kwaliteitszorg IMEAO heeft vanochtend op het IOL een sessie gedraaid waarbij kennis van een beroep centraal stond. Manuella Veldkamp voorzitter commissie monitoring en kwaliteitszorg IMEAO verteld aan Bureau Communicatie en Media van het MINOWC dat de sessie meer gericht was op de handelingen die men verricht tijdens het werk in onder andere de toerisme sector.

“Het is heel belangrijk dat een front office manager niet alleen leiding weet te geven aan het front desk personeel maar dat die ook op andere bijbehorende gebieden alles onder de knie heeft.”
Het IMEAO heeft vijf richtingen maar voor de workshop die voor directeuren en onder directeuren van het IMEAO en inspectiepersoneel van het MINOWC bestemd was is er bewust voor de richting, toerisme gekozen. De directe reden is omdat internationaal gezien er veel veranderd moet worden in de toerismesector van Suriname. Wanneer studenten opgeleid worden voor en bepaald beroep is het de bedoeling dat ze niet alleen de kennis over dat beroep hebben maar dat ze in de praktijk waar nodig ook kunnen handelen. “Dat is wat men met competent gericht opleiden bedoeld.”

STM_8609De studenten krijgen de nodige kennis bijgeschoold maar er moet ook gewerkt worden aan de studenten hun attitude. Naast dit punt is het gelet op de ontwikkelingen van de toerisme sector van belang dat er simulaties op de scholen plaats vinden. Volgens Veldkamp moeten de studenten daarin bekwaam in gemaakt worden. “ Dit van heden kan meer gezien worden als een bewustwordingsworkshop maar ook een workshop om de schooldirecteuren en onderdirecteuren te motiveren zodat ze dit proces verder aan hun leerkrachten vertellen.”

In 2030 moet de hele wereld zo ver zijn dat de sustainable developent goals reeds gehaald zijn. Het komt er op neer dat toeristen op een heel ander manier behandeld worden. We zitten voor wat onderwijs betreft op een niveau van kennis maar wat we nodig hebben is competentie gericht onderwijs. Het ligt in de bedoeling dat het onderwijs reeds over een jaar behoorlijk verder is dat de studenten volledig competent afgestudeerd zijn in hun beroepen groep. Vandaar dat men ook vakken wilt gaan combineren gelet op het feit dat IMEAO verschillende richtingen heeft.”