Gemeenschap van Lelydorp ondervindt last van illegale bromfietsrace

785
Bromfietsen van racers Foto: Jurmic P.

De politie van Lelydorp heeft een speciale team samengesteld om elke vrijdag tussen elf uur in de avond en drie uur in de ochtend in te spelen op de meldingen die binnenkomen van de illegale bromfietsracers. De gemeenschap aldaar ondervond al geruime tijd last van deze illegale praktijken. Naderhand bleken deze jongeren tussen de leeftijdsklasse 14 en 15 jaar te zijn.

Zij werden door het Openbaar Ministerie samen met hun ouders ernstig aangesproken op dit onverantwoordelijk gedrag. De ouders moeten ervoor waken dat hun kinderen zonder een rijbevoegdheid of de vereiste leeftijd zich niet op de openbare weg mogen bevinden om een voertuig te besturen.

Zo rukte de speciale team van politie na een melding op 13 januari uit en trof aan de lelydorperweg ongeveer 200 bromfietsers met bestuurders aan. Het grootste deel koos het hazepad via verschillende wegen en percelen toen ze zagen dat de wetsdienaren aankwamen. Vijf bromfietsers zonder een bestuurder die de politie aantrof werden per sleepdienst naar de berging vervoerd. Deze bromfietsers bleken van de kinderen te zijn van de ouders die aangifte kwamen doen van bromfietsdiefstal.