Fietser aangereden door onbevoegde vrachtwagen chauffeur

1107

De politie van Livorno heeft de 30-jarige chauffeur Selvin K. op maandag 23 januari aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten.

Selvin, chauffeur van de vrachtwagen heeft een fietser aan de Pierpontweg aangereden. Bij aankomst van de wetsdienaren troffen ze het slachtoffer met zware lichamelijke letsels aan alsook Selvin.

Voorlopige onderzoek wees uit dat zowel de fietser als de vrachtwagen op de Pierpontweg reden richting de Martin Luther Kingweg. Op een gegeven moment moet de chauffeur een inhaal manoeuvre hebben gemaakt. Vermoedelijk is hij niet genoeg uitgeweken naar rechts bij het inhalen van de fietser. Het vrouwelijke slachtoffer werd ongeveer 5.70 meter meegesleurd door de vrachtwagen. Haar rijwiel kwam in de goot terecht.

Selvin bracht het voertuig op ongeveer 20 meter verwijderd van de plek van de aanrijding tot stilstand. De vrouw die onderwijzeres van beroep is, is per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Er moest operatief worden ingegrepen. Zij is voor verdere medische behandeling opgenomen in de ziekeninrichting.

Het onderzoek wees verder uit dat Selvin in het bezit is van een rijbewijs van de categorie B-E. Hierdoor mist hij de bevoegdheid een vrachtwagen te mogen besturen. Voor het besturen van een vrachtwagen dient een bestuurder in het bezit te zijn van een rijbewijs van de categorie C. Gezien dit feit is Selvin, als veroorzaker van een aanrijding met zware lichamelijke letsels en het besturen van een voertuig zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs van de toegestane categorie ingesloten.