Regeringsvoorstel SRD 500 per maand afgewezen door leerkrachten

1447

16265175_1842113236043219_7275603857882469238_nOp maandag 23 januari heeft de bondsvoorzitter Wilgo Valies de leerkrachten opgeroepen zich te Mata Gauri aan de Kwattaweg aan te melden voor een algemene ledenvergadering omtrent de uitkomst van de onderhandelingen met de regering die op vrijdag en zondag vorig week heeft plaatsgevonden. De eis van de leerkrachten om niet in maart, maar in januari hun herwaardering te kunnen ontvangen, heeft de regering niet kunnen waarmaken. Zij kwam namelijk met een ander voorstel: De leerkrachten zouden alvast per maand SRD 500 tot eind maart kunnen krijgen, in afwachtiging op de herwaardering die de regering uitgesteld had naar maart. Dit voorstel is helaas door de leerkrachten van de BVL/ALS in de wind geslagen.

De leerkrachten hebben geen vertrouwen meer in deze regering, omdat zij geen garantie krijgen of de regering dit daadwerkelijk zal betalen in eind maart. Er is inmiddels een groot wantrouwen ontstaan bij de onderwijsgevenden tegenover de regering, omdat ze sinds het vorig jaar oktober ook een tegemoetkoming zouden ontvangen, wat nog steeds niet is gebeurd. De leerkrachten willen concrete daden zien vanuit de kant van de regering, alvorens hun werk op school weer te hervatten.

Tenslotte is besloten dat het onderwijs nog niet hervat zal worden.