Achtienjarige afperser ingesloten

817
LEIDSCHENDAM - Een verdachte in de boeien. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

Rogenso, J. (18) is op zaterdag 21 januari door de politie van ressort Munder aangehouden voor afpersing.

Ene Brandon werd in de maand oktober voor een school bij een bushuisje aangevallen door een groep jongens. Rogenso zag het gebeuren en bevrijdde hem van zijn belagers. Vanaf dat moment eist Rogenso altijd geld op van Brendon, wanneer hij hem ziet, door zijn schooltas en broekzakken te doorzoeken.

Brendon deed hierover aangifte, maar kende de naam van Rogenso nog niet. Hij kon hem wel beschrijven en wist ook dat hij in hetzelfde ressort woont, want ze pendelen met dezelfde bus van ressort Munder.
Brendon maakte met de politie een afspraak, dat hij terstond zou bellen, wanneer hij de afperser Rogenso weer zou tegenkomen. Op 9 januari is het raak. Rogenso pakte op die dag Brendon’ s mobiele telefoon en een bedrag van SRD 200 af, want hij beschermde hem, toen hij werd belaagd. Hij deed weer aangifte en gaf de naam van de dader ook door.