DC Pollack bracht werkbezoek aan het Coppename gebied

771

16298838_1207545265967548_418001834047087206_nHet is al een geruime tijd dat de gemeenschap van Coronie klaagt over het opgraven van schelpen langs de Coppenameweg te km 113. Naar aanleiding hiervan heeft DC Pollack op maandag 23 januari 2017 samen met de ressortleider van Welgelegen M. Winter, het hoofd van BR de heer S. Esajas, OBO Creton tevens RR lid van Welgelegen en de BIC zich georiёnteerd hoe de werkzaamheden daar verlopen.

De conssesionaris de heer Dijksteel was niet ter plekke. Een werknemer gaf te kennen dat zij gehoor hebben gegeven aan het opgraven van schelpen dichtbij de openbare weg. Momenteel zijn ze bezig met het opruimen en dicht maken van de gaten en hoelang dit zal duren kan nog niet aangegeven worden.

16143365_1207545402634201_6514554663846245066_nDe DC zal contact maken met de heer Dijksteel om meer duidelijkheid in deze zaak te krijgen. Daarna vertrok de delegatie naar Coppename punt bij de onderneming Sumara Import & Export NV, waar er houtblokken worden getransporteerd. Het hout komt van Donderskamp en wordt verder vervoerd met trucks naar Paramaribo. Deze houtkap vindt legaal plaats, omdat de houtblokken voorzien zijn van de logo van SBB.

Verder kreeg DC Pollack informatie van mevr. Antomoi met betrekking tot de vergunningsvoorwaarden van de ondernemer. Verder gaven zij te kennen dat zij de verhuurder zijn van de plaats waar de houtblokken worden opgeslagen. De DC zal de ondernemer uitnodigen voor een gesprek betreffende de activiteiten die daar ontplooit worden. Daarna gaf hij ook aan dat het een win win situatie moet worden waarbij de gemeenschap ook een graantje bij pikt. Bij terug keer werd er een tussenstop gemaakt bij het kantoor van SWM aan de Coppenameweg. Daar hebben de arbeiders geen toilet en geen wachter. De DC zal spoedig een gesprek hebben met de direkteur van SWM, om al deze zaken tot het verleden te laten behoren.