Officier van Justitie eist tien jaar gevangenisstraf Meriba

1650
Romano Meriba

De Officier van Justitie, Duncan Nanhoe, heeft bewezen dat Meriba zich schuldig heeft gemaakt aan poging tot doodslag en overtreding van de Vuistvuurwapenwet. Op 9 november 2015 beroofde Meriba samen met Errol S. en Anthony C. een ondernemer. Hierbij is gebruik gemaakt van wapens en een handgranaat, die gelukkig niet is afgegaan.

De twee medeverdachte, Errol S. en Anthony C., gaven ook hun deel van hun verhaal aan dat het een voorstel van de beroving op 5 november 2015 plaats zou moeten vinden en hoe Meriba vertelde hoe dit zou moeten geschieden. Ook de tweede verdachte, Errol S. zou getuige van zijn geweest van de vervalsing van het kentekenplaat van Meriba’s auto. Meriba ontkende al deze strafbare feiten die aagegeven zijn en bleef bij zijn standpunt dat hij die bewuste dag eerst bij zijn vriendin op bezoek was en daarna bij een zekere B.M.

Duncan, de Officier van Justitie eiste tien jaar gevangenisstraf tegen Romano Meriba. De zaak wordt op 21 februari 2017 voortgezet.