Acceptatie voorstel rechter zal mogelijk leiden tot normaal onderwijs

799

Kortgeding rechter Suzanne Chu maakt zich sterk om middels dialoog tot een oplossing te komen tussen de vertegenwoordigers van de regering en de onderwijsbonden BVL/ALS. De rechter heeft geen vonnis geveld, maar beide partijen hun standpunten laten verwoorden en onderhandeld. Zij heeft toen een voorstel gedaan, waarbij beide partijen wel iets positief zagen. Het is nog niet duidelijk om welk voorstel het precies gaat.

De bondsvoorzitter Wilgo Valies , zal deze principe-afspraak daarom eerst met haar leden bespreken tijdens de algemene ledenvergadering die voor zaterdag 28 januari 2017 in theater Unique omstreeks 10 uur is gepland. De partij van de regering als de bonden zullen maandagmiddag weer moeten aanmelden bij de rechter om hun besluit kenbaar te maken. Als deze afspraak door de leden van de bonden wordt goedgekeurd, zal op maandag het onderwijs mogelijk worden genormaliseerd.