Krijgsraad besluit 8 decemberproces door te zetten

977

De Krijgsraad onder leiding van Cynthia Valstein- Montnor heeft het verzoek van de procureur-generaal Roy Baidjnath Panday, om het proces te beeindigen, afgewezen.

De zitting zal hervat worden. De vervolging van alle verdachten zullen worden voortgezet. De advocaat van Desi Bouterse, Irvin Kanhai, was niet verrast met het besluit van de Krijgsraad, omdat hij wist dat het theoretisch mogelijk was dat de Krijgsraad de vraag van het Openbaar Ministerie zou verwerpen. Hij weet alleen niet wat de regering nu van plan is.

Auditeur-Militair Roy Elgin kreeg instructies van de regering om op basis van artikel 148 van de grondwet de vervolging te staken, omdat de staatsveiligheid in gevaar zou kunnen komen. De Krijgsraad heeft dus duidelijk geen rekening gehouden met de instructies van de regering.