Smeermiddelendief aangehouden door winkelier

842

Op woensdag 26 januari is de 65-jarige Wagijo R. na zijn aanhouding, overgedragen aan de politie van het ressort Uitvlugt. De politie kreeg bericht van de aanhouding voor een winkel in het ressort. Daar aangekomen werden de winkelier en de verdachte aangetroffen.

Volgens verklaring van de winkelier stopte Wagijo die met een bijrijder op de bromfiets was voor de winkel. De bijrijder ging de winkel binnen terwijl Wagijo op de bromfiets bleef zitten. Hij liep de rekken af. Het viel de winkelier op dat de man goederen van de rekken in zijn tas stopte. De winkelier confronteerde hem daarmee en wilde in de tas van de man kijken maar de man verzette zich. Er ontstond een worsteling tussen de twee. De man zag kans naar buiten te rennen en plaats te nemen op de gereedstaande brommer.

De winkelier die de achtervolging inzette, duwde de mannen van de bromfiets weg. Terwijl de winkelier Wagijo in een greep vasthield, zag de hoofdverdachte kans weg te komen met de bromfiets. De tas inhoudende tien flessen smeermiddelen zijn in beslag genomen. De inhoud is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie (O.M.) weer afgestaan aan de winkelier.

De ingeschakelde politie nam Wagijo mee naar het bureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte voor medeplichtigheid aan een strafbare feit ingesloten.

Wagijo verklaarde dat de bromfiets van hem is en dat hij de andere man een lift had aangeboden naar de winkel, echter wist hij niet wat de man zou doen. Op zijn aanwijzing deed de politie de plek aan waar hij de man had meegenomen. Wagijo bracht de wetsdienaren naar een begraafplaats alwaar hij beweert de andere man te hebben gelift.