Wens voorzitter Simons lancering DNA TV eindelijk een feit

989

Op maandag lanceerde de Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons officieel haar eigen televisie-kanaal: de DNA-TV op kanaal 8-4. Het station zal met een proefuitzending starten waar het publiek op mag reageren. Het kanaal kan wel nog niet overal worden ontvangen, maar op korte termijn zal dit landelijk bekeken kunnen worden.

De lang gekoesterde wens van de voorzitter is eindelijk in vervulling gegaan. Sinds 2010 streefde ze ernaar een officieel kanaal voor het hoogste orgaan van staat te realiseren. De samenleving kan dan hierdoor rechtstreekse indrukken krijgen tijdens de live-uitzendingen van de openbare vergaderingen. De voorzitter wil dat de presentatie van het parlement “open” wordt naar het volk toe en dat de negatieve indruk die is ontstaan in de afgelopen jaren over het college hierdoor kan worden weggewerkt.

Volgens de afdeling Communicatie en Informatie zullen live-uitzendingen van openbare vergaderingen van het DNA met herhalingen en zullen voorlichtingsprogramma’s over de wetgeving van het binnenland en internationale organisaties worden uitgezonden.