Enige brandweerwagen Tamanredjo door ongeval total loss

1176

16298875_953521344779148_3301961225598482600_nDe enige brandweer auto die de brandweer van Tamanredjo had, sloeg eergisteren rond zeven uur in de ochtend over de kop aan de Hadji Iding Soemitaweg in het district Commewijne. De chauffeur die bij de S-bocht een verkeerde inschatting maakte, verloor de macht over het stuur met als gevolg dat de auto met de vier inzittenden in de trens belandde. Volgens Brandweervoorlichter Olton Pinas is de schade aanzienlijk en kan de brandweerauto wel als total loss worden verklaard .

Vier brandweerlieden liepen inwendige kneuzingen op. Vanuit de poli te Meerzorg, waar ze naar toe gebracht werden, moesten ze op advies van de dienstdoende arts naar de Spoedeisende Hulp van het Academische Ziekenhuis te Paramaribo vervoerd worden. Drie van hen mochten na medische behandeling huiswaarts terugkeren. Een van hen moest voor observatie wat langer blijven, waarna hij ook naar huis mocht.

De brandweerauto was uitgereden, omdat ze rond 6.55 u. een melding binnen kreeg dat een boiler in brand stond in een woning te Meerzorg. Kort voor het ongeval kreeg de brandweer wederom een telefoontje dat het vuur door omstanders werd gedoofd, dus dat de brandweer niet meer hoeft uit te rijden. Maar voordat de brandweermanschappen de melding binnen kreeg om terug te keren, heeft intussen het ongeval al plaatsgevonden.