Gereshuffelde ministers genieten nog van voorzieningen voor 17 maanden ministerschap

1025

President Desi Bouterse vervangt na 17 maanden zes ministers die op 12 augustus 2015 zijn benoemd. Zij zouden eigenlijk tot het jaar 2020 moeten aanzitten, maar hun zittingsperiode is inmiddels verkort.

De ministers die plaats moeten maken voor anderen zijn de twee vrouwelijke ministers: Sieglien Burleson van Handel en Industrie en Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken. De mannelijke ministers zijn: Andy Rusland van Transport , Communicatie en Toerisme, Steven Relyveld van Ruimetelijke Ordening, Grond en Bosbeheer, Faizel Abdoelgafoer van Sport en Jeugdzaken en Siegfried Wolf va Openbare Werken.

Deze 6 ministers zullen gedurende een half jaar hun brutosalaris van SRD 18.088 per maand nog uitbetaald krijgen. Gedurende deze periode hebben ze ook recht op alle voorzieningen en daarna mogen ze een keuze maken om te fungeren als departementsdirecteur met een salaris van SRD 9.044. Zij krijgen per maand een onderstaand van 20% van hun salaris, verder nog 2 % pensioen voor elke maand(17 maanden) van het ministerschap en tenslotte vrije geneeskundige behandeling voor het leven.

De vrouwen die als deel van de Raad van Ministers zullen uitmaken, zijn: Roline Samsoedien voor Ruimtelijke Ontwikkeling, Grond-en Bosbeheer, Yldes Beighle van Buitenlandse Zaken, Joan Dogojo verhuist van Sociale Zaken en Volkshuisvesting naar Sport en Jeugdzaken. Christine Polak komt op Sociala Zaken en Volkshuisvesting en Jerry Miranda gaat naar Openbare Werken.Ferdinand Welzijn naar het Ministerie van Handel en Industrie met Toerisme erbij.

Het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme wordt afgeschaft.