Foto: 1voor12

grafs1Een concessiehouder die met zandafgravingen te Mothkreek bezig was, moest onmiddelijk zijn werkzaamheden van de poltie stopzetten. De reden hiervan was dat ondanks hij op menselijke resten gestuit was tijdens de gravingswerkzaamheden, hij toch door ging met zijn activiteiten.

grafs3Tijdens de reguliere werkzaamheden van de Inspecteurs van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen trof de delegatie menselijke resten en scherven van mogelijk oude aardepotten verspreid aan in het concessiegebied te Mothkreek in het district Commewijne. Volgens de NH- directeur, Dave Abeleven, werd er samen met de politie acties ondernomen toen ze dit ontdekt hadden. De concessie werd op basis van positieve adviezen uitgegeven, maar achteraf blijkt de begraafplaats die er stond, ook deel uit te maken van de concessie.

Het onderzoek van de politie zal verder moeten uitwijzen of het inderdaad om grafschennis gaat. Als dat zo is zal de ondernemer worden vervolgd.

 
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=64UnxiBtE7U”]