Accudief op heterdaad betrapt

721
LEIDSCHENDAM - Een verdachte in de boeien. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

De 34-jarige Mark H. is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor de zoveelste keer ingesloten. Hij werd op maandag 30 januari door het hoofd van de Biker Unit van Paramaribo staande gehouden toen deze hem had gespot in de buurt van een groene auto, die geparkeerd stond aan de mr. Eduard Brumastraat. De Biker merkte de verdachte handelingen van Mark op en zag eerder ook dat de motorkap van de auto openstond.

De verdachte koos het hazepad toen hij begreep dat de Biker het door had dat hij de accu uit de machinekamer had verwijderd en die in zijn tas zat. De dief sprong over enkele schutingen ondanks de achtervolging van de agenten die werden opgeroepen door het hoofd van de Biker om assistentie te verlenen. zij hebben toen het gebied afgezet en zagen toen kans de dief op een leegstaand perceel aan de Eduard Brumastraat ,voorheen Weidestraat, te signaleren. Hij koos weer om weg te vluchten en negeerde de bevelen van de politie om te stoppen en zich over te geven.

Na een tijdje werd hij gevonden in een bosschage waar hij zich schuil hield en werd hij overgebracht naar het bureau .