28-jarige Garry aangehouden voor diefstal 100 lbs gascilinder

900

In de vroege ochtend van woensdag 1 februari kreeg de politie van Bureau Nieuwe Haven (BNH) de melding van de Centrale Meldkamer dat een man een 100 lbs gas cilinder verplaatste.

De wetsdienaren reageerden op de melding en troffen in de straat die was opgegeven de 28-jarige Garry B. aan met de gas cilinder. Garry verklaarde aan de wetsdienaren de gas cilinder te hebben gekocht verderop in de straat. Op aanwijzing van de politie bracht Garry hen naar de plek waar hij de gas cilinder had gekocht. Dit bleek echter een leeg perceel te zijn. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. De politie heeft inmiddels de eigenaar achterhaald. Het bleek dat er meerdere waardevolle goederen onbeheerd op het erf lagen. De politie adviseerde de eigenaar de goederen goed op te bergen.