Indiase ambassadeur spreekt wens voor versoepeling beursenbeleid uit bij ICT in EDUCATION Seminar

716

16603100_1401310403253181_600434625118739992_nDe ambassadeur van India in Suriname, Satendar Kumar, ziet graag dat het beleid rond het verstrekken van beursen versoepeld wordt. Dit omdat de door India geboden kansen voor het volgen van studies, door bureaucratie niet volledig benut worden. India heeft immers een speciaal programma ontwikkeld die het voor 161 landen mogelijk maakt om ruim 300 opleidingen te volgen aan 51 instituten.

Suriname zou een voorbeeld moeten nemen van het Afrikaans eiland Zanzibar. Daar hadden zij 80 openingen voor opleidingen en de inwoners hadden allen ingevuld. “De competitie voor de openingen was zo sterk dat ik sollicitanten moest interviewen. Alle opleidingen zijn relatief gratis. De aanmelding kan geschieden via het ministerie van Buitenlandse Zaken. Mijn kantoor staat open voor een ieder die hulp hierbij nodig heeft,” aldus de ambassadeur.

Hij sprak over deze studiemogelijkheden tijdens een gastcollege van de opleiding ICT in Education op woensdag 8 februari 2016. Kumar wilde hiermee duidelijk maken welke opties er zijn voor het volgen van technologische studies die tot nog toe nog niet in Suriname worden verzorgd. “Er zijn enkele prestigieuze universiteiten die voornamelijk wetenschappelijke en technologische studies aanbieden. Professor Padhu Seshaiyer, docent aan de ICT in Education opleiding, is een product van een van deze universiteiten,” zei de ambassadeur.

16711479_1401309886586566_7942417613061255557_nProfessor Seshaiyer was de inleider op het gast college, die ook gold als module onderdeel voor de 2e en 3e jaar studenten. “Dit is onderdeel van het motiveren van de volgende generatie Surinamers om de technologie te gebruiken om zichzelf te verbeteren. De opkomende ICT in Education docenten in dit proces ambassadeurs die de leerlingen niet alleen zullen leren om Word en/of Excel documenten op te stellen. De leerlingen moeten uiteindelijke wereld problemen oplossen door middel van de technologie,” legt Seshaiyer desgevraagd uit. Indien dit alles gerealiseerd wordt, komt de volgende generatie werknemers goed voorbereid op de arbeidsmarkt.