Woordenwisseling twee collega’s in de thuiszorg eindigde in gevecht

1199

De politie van Latour bracht zondag 4 februari de 62-jarige Dorine F. en haar 62-jarige collega naar het politiebureau voor verhoor. Daar legden een beide individuele verklaring af omtrent hetgeen had afgespeeld tussen hun.

Beide die als helper in de thuiszorg werkzaam waren bij een hulpbehoevende, hadden een onenigheid met elkaar. De discussie die beide hadden gekregen omtrent het teveel aan voeding geven, waardoor de hulpbehoevende meer behoefte moest doen, leidde tot een gevecht. Op een gegeven moment vlogen ze elkaar in de haren. Uit politie-onderzoek is gebleken dat Dorine haar collega gewurgd had, totdat deze in ademnood kwam te verkeren en ook nog met een deegroller op haar hoofd sloeg. Dorine werd tenslotte na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in hechtenis genomen, omdat zij als verdachte voor de mishandeling was aangemerkt.