Twee verdachten aangehouden op moord van een bejaarde vrouw

1050

Het lijk van een 77-jarige vrouw aan de Anakokostraat in het district Wanica werd op oudejaarsdag aangetroffen door een familielid die al twee dagen trachtte contact met de bejaarde te krijgen. Gezien de staat waarin het levenloze lichaam verkeerde, bleek dat ze 28 december gestorven was. De politie werd gealarmeerd.

Commissaris van Politie, Guno Roosenhoff, gaf aan dat het onderzoek van de politie heeft geleid naar een zekere Oswaldo V. alias ‘WALLI’ die een relatie bleek te hebben met de bejaarde vrouw. Oswald bleek intussen ook nog een jongere vriendin van 34, Samantha H., te hebben die jaloers bleek te zijn dat Oswald een relatie had met de bejaarde. Zij ging naar het huis van de oude vrouw en kreeg daar ruzie met haar, waarna ze het hoofd van de oude vrouw met een hard voorwerp sloeg. De oude vrouw overleed ter plekke.

Oswald die zelfs tot twee keren toe de woning inging en het levenloze lichaam ontdekte, zweeg over deze moord en droeg juist goederen en spullen uit de woning weg. Oswald V. en Samantha H. werden door de politie aangehouden. De goederen die op de bewuste dag uit de woning zijn weg genomen zijn nog niet achterhaald.

Samantha heeft een bekentenis omtrent de moord afgelegd en Oswald werd aangehouden wegens diefstal en het verzwijgen van de moord. Beide zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.