Ontvoeringsscenario opgezet door Murella en haar minnaar

1952
18-jarige Murella

De 18-jarige Murella die eerder een vriend had, maar een andere 20-jarige minnaar, Janini C., op na hield, stemde in met een ontvoeringsscenario die door haar minnaar werd gepland. Zij stuurden telefonisch een foto waarop te zien was dat Murella gekneveld was en schreef erbij dat de jongeman haar met rust moest laten; wil hij niet vermoord worden.

Dit alles moest op een ontvoering lijken. De jongeman die een dag eerder bij de politie aangifte deed van vermissing van Murella, ging de volgende dag dus weer naar de politie om deze telefonische bedreiging ook aan te geven.

Omdat er onlangs een vermiste jonge vrouw de dood vond, nam de politie deze zaak heel serieus en stelde een speciale team samen voor de aanpak hiervan. Op een gegeven moment kreeg de jongeman een telefoon van zijn vriendin Murella die aangaf dat ze met de hulp van een persoon toch kans zag te vluchten en dat ze zich in de omgeving van Uitkijk bevond. De politie reed op een gegeven ogenblik een auto te Hannas ‘Lust klem met daarin Murella en haar minnaar Janini C. Hij bleek een militair te zijn en werd na verhoor aan de Militaire Politie overgedragen die de zaak verder zal onderzoeken.

Het medisch onderzoek die Murella onderging toen ze werd overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, bleek geen enkel vorm van geweld te zijn gebruikt. Zowel Murella als Janini legden tegenstrijdige verklaringen af. Uiteindelijk bekende zij omtrent de opgezette scenario van haar minnaar waarin zij toestemde mee te doen.

Ook is gebleken dat ze geen student was van de Universiteit, maar van de Middelbare school. Zij werd toen na verhoor heengezonden.